22 Mart 2021 Pazartesi

Engelsiz Engelli Derneği Olur mu?

Engelsiz Engelli Derneği Olur mu? Beyazay Derneği 1995 de İzmir’de şube açtı. Giderler fazla olduğu için yer almaya karar verildi.Yeri nasıl aldık. Üyelerimiz gönüllülerimiz kermesler konserler ve birçok faaliyetlerde ter döktü. Bu bina bizim değil İzmir halkının gayretleriyle alındı.

Bekir’in derneğe gelişi. Bekir arkadaşımız miyopeti engelli var. Bu kas hastalığı gittikçe ilerliyor. Şu an bir tedavisi yok sadece ilerlemeyi durdurucu fizik tedavi ve benzeri uygulamalar var. Bulunduğu bekâr evinde inişler ve çıkışlar onun için gittikçe zorlaştığı için dernekte kalmasına karar verildi. Bizim dernekçiliğimiz dernekte kimse kalmamalı diyebilirsiniz. Evet, bende aynı fikirdeyim. Ancak bizim dernekçiliğimiz diğerlerinden çok farklı o dönemlerde bakım merkezleri de yok. Arkadaşımızı dışarımı atalım.

Yerin içeride olması yerimiz biraz içeride ama kira derdimiz yok burada kurslar konferanslar sosyal yardımlar ve birçok faaliyet yaptık iftarlarda doldu taştı. Seksen kişilik iftar programları yaptık.

Beyaz baston dağıtımlarının yankısı yurt içine dağıldı. Beyaz baston para tanıma ve farklı araç gereçleri yurdun dört bir yanındaki arkadaşlara gönderdik. Bazıları sürekli şurayı satın diyordu. Küçük daireler bizim faaliyet alanımızı daraltırdı. Hem burada kalan arkadaşımızı nereye göndereceğiz vicdanımız hiç bir zaman el vermedi.

Masrafların artması. Bekir arkadaşımız gittikçe ağırlaşmaya başlayınca biz ikimiz dernekte kalmaya başladık. Kaldığımız dönemlerde tüm faturalar ödendi tüm ağırlama giderleri ve farklı kalemler tarafımızdan ödendi. Gönüllü bir ablamızda temizlik ve yemek işlerini yapıyordu.

Beyazay iki tane gönüllüsüyle derneğimizi tüm yurtta duyurmak için canla başla çalıştık. Ve beyazay derneği denildiğinde akla gelen kişilerden biride Salih Arıkan’dır. Özelikle görmeyenler camiasında Salih Arıkan ismi yayılmıştır. O kadarki Lokman Ayva dan sonraki başkanların adını kamuoyu bilmemektedir.

Genel merkeze faturaların çok olduğunu ve bize destek olacak birilerini bulmalarını rica ettik. Bir toplantı yaparak Karabağlar İzmir şubesi ve genel merkez bir toplantı yaptık. Karabağlar şubesi. İzmir’de menemen ve Karşıyaka şube kurma faaliyetleri başarılı olamadı. Çünkü İzmir’de beyazay olmak çok zordur.

Ak Partililer çantada keklik görür belediyeciler bunlar bizden değil der ve hizmet almanız zorlaşır. En son şube girişimiyse Karabağlar şubesidir. Önce konak şubesi denildi. Biz itiraz ettik çünkü derneğimiz konaktaydı. Karabağlar şubesi olarak kuruldu. Çanta dernek olarak doğru dürüst toplumda karşılığı olan bir faaliyet yapamadılar. Zaten bizim itiraz noktamızda burası Karabağlar şubesinde hangi başarı gösterildi de İzmir’i genel merkez Ayşe hanıma veriyor.

Yaptığımız toplantılarda Karabağlardakiler burası çok kötü ve burayı satıp yeni ofis alalım diyorlardı. Bizde en azından kira ödemiyoruz gelin birlikte faaliyet yapalım dedik. Sağ olsunlar bize maddi ve manevi destekleri de oldu. Faaliyetlerimizin bir kısmına katıldılar.

Yerin satılması. Genel merkez karar almış bizim nice emeklerle satın aldığımız ve genel merkeze tapuladığımız binayı satma kararı aldı. Ve yeni bir bina alarak Ayşe Engür önderliğinde yeni başkana yeni ofis alma kararı alındı.

Satış dört oda bir salon yüz sekiz metrekare iç alanı yüz yirmi sekiz metre kare dış alanıyla binamız Yüz Seksen Bin Liraya satıldı. İkbal iş merkezinden Yüz Doksan Bin Liraya yeni başkana yeni ofis alındı.

Yiyip içip yatıyorlar. Tabi bu duruma bazı arkadaşlar itiraz etti. Evet, edilmesi gerekiyor bu satış hukuki ancak ahlaki değil İzmir’in paralarıyla alınan bir binayı bir kuruş bile ödemeyen genel merkez sattı. Bize bu zamana kadar çiklet almayanlar yeni başkana yeni ofis almış oldular.

Bakım evi. Bekir arkadaşımızı da bakım evine gönderiyoruz. Dernekte kaldığımız için gönüllü ablamız gelip temizliğimizi yapıyordu. Ben şimdi arkadaşımı alıp bekâr evine götürsem aynı hizmetleri alamayız. İkimizde zebil oluruz. Arkadaşım 2013 yılından beri bana alıştı. Bende ona alıştım bedavadan derneğin bütün yazışmalarını yapar evrakları düzenler ve derneği tüm Türkiye’de tanıtır.

Ben Türkiye’de tanınmış biri olmamı onun üstün gayretlerine borçluyum. Lokman Ayvay’la konuşmam. Ben uzun yıllardır tanıdığım ve saygı duyduğum Lokman Ayva’ya dedim ki Karabağlar şubesi biz çok yoğunuz o yüzden faaliyetlere katılamayız diyorlardı. Şimdi yeni yer alınca zaman ayırmazlarsa iki şubenin birden kapanacağını ilettim.

Sokağa atıp kampanya düzenlemek. Ben tutarım bir yer ama arkadaşımın bakım evine alışması zaman olacak Cumhurbaşkanlığından izinsiz yardım toplama kararından sonra engellilere malzeme almak için kampanya düzenlendi. Sonra sorgusuz sualsiz Erzurum şubesi kapatıldı İzmir şubesi satılarak yeni ofis alınıp başkalarına devredilmek istenmesi düşündürücü.

Doğan Hocama Rahmet dilerim bizi buradan tasfiye etmek için itirazlara ya orada yiyip içip yatıyorlar. Oradan faydalanıyorlar gibi yakışıksız ifadelerde bulunuyorlar. Bizim tüm faaliyetlerimiz resimli raporludur. Yüzlerce gazete haberimiz basın açıklamalarımız ve faaliyet slaytlarımız var. Bizi tasfiye etmek için daha güzel ve uzlaşmacı sözler kullanabilirlerdi.

Doğan Hocam İzmir’e gelince anlatmıştı videosu da var. Bir eşek kör oluyor ve sonra onu atmak istiyorlar ve itiraz ediliyor ve eşeği emekli ediyorlar ölünceye kadar eşeğe o aile bakıyor.

Evet, Bekir arkadaşımıza bakmak Devletin görevi ben sadece şunu söylüyorum. Yastığa başınızı koyduğunuzda rahatça uyuyabiliyorsanız sorun yoktur kamuoyuna saygıyla duyurulur engelli aktivisti. Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder